Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi

Ciğer şiş, ister mangalda, ister ızgara tavasında, hatta elektrikli ızgaralarda bile pişirilebilecek lezzetli bir yemektir. Ciğer seçimi yaparken dana ciğeri veya kuzu ciğeri tercih edebilirsiniz. Bu tarifte dana ciğeri kullanılacaktır. Ciğer şiş hazırlarken kuyruk yağı kullanılması önerilmektedir, çünkü bu hem lezzet katacak hem de ızgarada ciğerin kurumasını önleyecektir. Kuyruk yağını tüketmek zorunda değilsiniz. Sağlığa oldukça faydalı olan ve protein açısından zengin ciğeri çeşitli tariflerle hazırlayarak ailenize bu değerli besini sevdirebilirsiniz. Hazırlanması ve pişirilmesi oldukça kolaydır. Ciğeri alırken kasabınıza sinirlerini ayıklatıp zarını çıkarttırmanız yeterlidir. Hatta dilimleme işlemini de kasabınıza yaptırabilirsiniz. Şimdi, ciğer şiş tarifini hazırlamak için gerekli malzemeleri ve adımları inceleyelim.

Ciğer Şiş İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dana ciğeri (Sinirleri temizlenmiş, zarı soyulmuş)
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 adet çeri domates
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?

Sinirleri iyice temizlenmiş ve zarı ayıklanmış olan ciğerleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağını ise ciğerlerden daha küçük olacak şekilde doğrayın. Bir kaseye soğanı rendeleyin ve sarımsakları ezerek karışıma ekleyin. Ciğerleri bu karışıma ilave ederek en az 2 saat buzdolabında marine edin. Daha sonra şişlere 2 tane ciğer, 1 tane kuyruk yağı olacak şekilde dizin. Tüm şişler hazır olunca, elektrikli ızgaranızı ısınmaya bırakabilirsiniz. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve ince kıyılan maydanozla karıştırın. Biraz tuz ve limon suyu ekleyerek harmanlayın. Bu karışımı ciğer şiş ile birlikte servis edeceğiz.

Elektrikli ızgara yeterince kızınca, ciğer şişleri üzerine sıralayın. Ciğerler hızlı pişeceği için başından ayrılmayın. Şişleri çevirerek pişirin. Servis tabağına alarak yanına ikiye bölünen çeri domatesler ve soğan piyazı ekleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özaltın

23 Temmuz 2024 Salı

Ciğeri marine ederken soğanın suyunu sıkmak zorunda mıyım yoksa rendelediğim gibi mi bırakmalıyım? Ayrıca elektrikli ızgarada pişirirken hangi sıcaklıkta pişirmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Özaltın, ciğeri marine ederken soğanın sıkılmış suyunu kullanmanı tavsiye ederim. Bu şekilde ciğer daha yumuşak ve lezzetli olur. Soğanı rendeleyip bıraksan da olur ama sıkılmış suyu daha iyi sonuç verir. Elektrikli ızgarada pişirirken orta-yüksek sıcaklıkta (yaklaşık 180-200 °C) pişirmen uygun olur. Bu şekilde ciğer dışı kızarmış, içi ise yumuşak kalacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Ciğer Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Ciğer Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?