Ciğer Şiş Tarifi Ciğer şiş, ister mangalda, ister ızgara tavasında, hatta elektrikli ızgaralarda bile pişirilebilecek lezzetli bir yemektir. Ciğer seçimi yaparken dana ciğeri veya kuzu ciğeri tercih edebilirsiniz. Bu tarifte dana ciğeri kullanılacaktır. Ciğer şiş hazırlarken kuyruk yağı kullanılması önerilmektedir, çünkü bu hem lezzet katacak hem de ızgarada ciğerin kurumasını önleyecektir. Kuyruk yağını tüketmek zorunda değilsiniz. Sağlığa oldukça faydalı olan ve protein açısından zengin ciğeri çeşitli tariflerle hazırlayarak ailenize bu değerli besini sevdirebilirsiniz. Hazırlanması ve pişirilmesi oldukça kolaydır. Ciğeri alırken kasabınıza sinirlerini ayıklatıp zarını çıkarttırmanız yeterlidir. Hatta dilimleme işlemini de kasabınıza yaptırabilirsiniz. Şimdi, ciğer şiş tarifini hazırlamak için gerekli malzemeleri ve adımları inceleyelim. Ciğer Şiş İçin Gerekli Malzemeler
Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Sinirleri iyice temizlenmiş ve zarı ayıklanmış olan ciğerleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağını ise ciğerlerden daha küçük olacak şekilde doğrayın. Bir kaseye soğanı rendeleyin ve sarımsakları ezerek karışıma ekleyin. Ciğerleri bu karışıma ilave ederek en az 2 saat buzdolabında marine edin. Daha sonra şişlere 2 tane ciğer, 1 tane kuyruk yağı olacak şekilde dizin. Tüm şişler hazır olunca, elektrikli ızgaranızı ısınmaya bırakabilirsiniz. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve ince kıyılan maydanozla karıştırın. Biraz tuz ve limon suyu ekleyerek harmanlayın. Bu karışımı ciğer şiş ile birlikte servis edeceğiz. Elektrikli ızgara yeterince kızınca, ciğer şişleri üzerine sıralayın. Ciğerler hızlı pişeceği için başından ayrılmayın. Şişleri çevirerek pişirin. Servis tabağına alarak yanına ikiye bölünen çeri domatesler ve soğan piyazı ekleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Özaltın
23 Temmuz 2024 SalıCiğeri marine ederken soğanın suyunu sıkmak zorunda mıyım yoksa rendelediğim gibi mi bırakmalıyım? Ayrıca elektrikli ızgarada pişirirken hangi sıcaklıkta pişirmeliyim?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıÖzaltın, ciğeri marine ederken soğanın sıkılmış suyunu kullanmanı tavsiye ederim. Bu şekilde ciğer daha yumuşak ve lezzetli olur. Soğanı rendeleyip bıraksan da olur ama sıkılmış suyu daha iyi sonuç verir. Elektrikli ızgarada pişirirken orta-yüksek sıcaklıkta (yaklaşık 180-200 °C) pişirmen uygun olur. Bu şekilde ciğer dışı kızarmış, içi ise yumuşak kalacaktır. Afiyet olsun!