Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut ciğeri, Türk mutfağında özel bir yere sahip olan ve genellikle meze veya ana yemek olarak tüketilen lezzetli bir yemektir. Ciğer, çeşitli şekillerde pişirilerek sofralarımıza gelir ve her bir yöntemin kendine has bir tadı vardır. Arnavut ciğeri, özellikle kızartılarak hazırlanan ve yanında çeşitli garnitürlerle servis edilen bir tariftir. Bu yazıda, Arnavut ciğerini evinizde kolayca hazırlayabilmeniz için gerekli bilgileri ve püf noktalarını bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz, toz kırmızı biber
  • Yarım kg dana ciğeri
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Öncelikle, Arnavut ciğerinin yanında servis edeceğimiz piyazı hazırlamamız gerekiyor. Kuru soğanları piyazlık doğrayarak, maydanozu da ince kıyın. Soğanları biraz tuzla ovuşturun. Daha sonra tel süzgeçten geçirerek suyla yıkayabilirsiniz. Ancak tuzunu fazla atmadan, soğanları bu şekilde kullanmanız daha yararlı olacaktır. Vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Daha sonra soğanları, kıyılmış maydanoz ve limon suyuyla karıştırıp, tabağın içine alabilirsiniz.

Şimdi sıra ciğeri hazırlamaya geldi. Önce dana ciğerini 10 dakika kadar buzlu suyun içinde bekletin. Böylece zarını daha kolay soyabilirsiniz. Ciğerin sinirlerinin mutlaka ayıklanmış olması gerekiyor. Bunu kasabınız yapmadıysa, siz mutlaka yapın. Çünkü Arnavut ciğeri bu şekilde hazırlanıyor. Yoksa yerken sinirler ağzınıza gelebilir. Daha sonra ciğerin zarını ayıklayın. Bunları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Delikli süzgece koyarak bekletin. Bu arada ciğer kanını iyice akıtacaktır. Ciğeri bu aşamada sakın yıkamayın. Lezzetini kaybedebilir.

Sıra un ve tuzu karıştırmaya geldi. İçine toz kırmızı biber de koyarak geniş bir kâsede hepsini karıştırın. İçine ciğerleri atın ve iyice unlayın. Fazla unlarını silkeleyip, ciğerleri süzgecin içine alın yeniden. Bu arada tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırın. Yağ iyice kızınca ciğerleri partiler halinde kızartın. Fakat pişme zamanına dikkat edin. Ne uzun kızarmalı ne de az kızarmalı. Kızaran ciğerleri servis tabağına alabilirsiniz. Yanında hazırladığınız soğanlı piyazı da ikram ederek, Arnavut ciğerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Hem sıcak olarak hem de soğuk olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hazar

19 Temmuz 2024 Cuma

Arnavut ciğeri yaparken ciğerin sinirlerini ayıklamak zorunda kaldım, ama biraz zorlandım. Bu adımı daha kolay hale getirmek için bir ipucu var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hazar, Arnavut ciğeri yaparken ciğerin sinirlerini ayıklamak gerçekten biraz zahmetli olabilir. Bu işlemi kolaylaştırmak için ciğeri biraz dondurmayı deneyebilirsin. Ciğeri derin dondurucuda yaklaşık 15-20 dakika bekletirsen, sinirleri ve zarları daha rahat görebilir ve daha kolay ayıklayabilirsin. Ayrıca keskin bir bıçak kullanmak da işini oldukça kolaylaştıracaktır. Umarım bu ipucu işine yarar! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Tava Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Tava Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri