Ciğerin Faydaları Ciğer çoğu kişinin sevdiği bir yiyecektir. Türk mutfağında özel bir yeri vardır. Güneydoğu illerimizde kahvaltıda bile tüketilir. Ciğer, demir bakımından zengin, folik asit, A ve B12 vitaminlerini içeren önemli bir yiyecektir. Tam bir antioksidan deposudur. İnce kesilen dilimler halinde kızartılarak ya da Arnavut ciğeri yapılarak tüketilebilir. Bunların dışında ciğer yahni, ciğer dolma gibi çeşitli pişirme şekilleri bulunmaktadır. Ciğer pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli detay, ciğerin yıkanmamasıdır. Bu sayede hem lezzetini korur hem de içeriğindeki vitamin ve mineraller kaybolmaz. Bu kan yapan yiyeceği uygun şekilde pişirirseniz, azami faydasını görebilirsiniz. Ancak ilaç kullananlar ciğer yerken dikkatli olmalıdır. Uzmanlar ilaçlarla birlikte ciğer tüketilmesini tavsiye etmez. Çünkü ilaçların etkisini azalttığı bilinmektedir. Kimyasalları vücuttan atarak, ilaçların faydasını düşürür. Ancak ciğer, faydaları bakımından daha değerli bir yiyecektir. Bu yüzden herkes tarafından tüketilmelidir. Ciğerin Faydaları Nelerdir?
Ciğer, faydaları bakımından her yaştan kişiye tavsiye edilen bir besindir. Bu nedenle çocuklarınızın gelişme çağında onlara ciğeri sevdirmelisiniz. Hiç yemeseler bile, çorbalarının içine haşlayarak ezip koyabilirsiniz. İleri yaştaki kişiler için de oldukça faydalı olduğunu unutmayın. Ciğeri çeşitli şekillerde pişirerek, her hafta tüketmeye özen gösterin. |