Ciğer Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ciğer Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Kızartılır?

Ciğer, genellikle Arnavut ciğeri ve ciğer sote gibi tariflerle hazırlanır. İçeriğindeki yüksek demir oranı sayesinde son derece faydalı bir besindir. Usulüne uygun şekilde kızartıldığında oldukça lezzetli olur. Ciğerin bol yağda ve kısa sürede kızartılması gerekir; aksi takdirde lezzetini kaybeder. İyi, lezzetli bir ciğer yemek isterseniz, kasabınızdan sinirleri çıkarılmış taze ciğer almanız önerilir. Genellikle kuzu ciğeri ile yapılan Arnavut ciğerini, arzu edenler dana ciğeri kullanarak da yapabilir. Yanında maydanozla harmanlanmış kuru soğan ve kızarmış patatesle servis edildiğinde, ciğerin tadına doyum olmaz. Şimdi ciğer nasıl kızartılır ve nasıl pişirilir, tarifimizde anlatmaya çalışalım. Hepinize kolay gelsin.

Ciğer Kızartmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram tercihen kuzu ciğeri
  • Bol sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Biraz tuz
  • Bir çimdik karbonat

Ciğer Nasıl Kızartılır?

Ciğerin zarı ve sinirleri çıkarılmamışsa, öncelikle bunları ayıklamalısınız. Ciğeri kızartmak için önceden bu hazırlıkları mutlaka yapın. Ciğeri pişirmeden önce yıkamaktan kaçının. Ayıklanmış ciğeri küp şeklinde doğrayın ve bir kevgire alın. Biraz tuzlayarak içindeki kanın akmasını bekleyin. Bu arada un, tuz ve karbonatı karıştırın. Arzu edenler bu karışımı bir torbanın içinde yapabilir. Bu sayede ciğeri unlamak daha kolay olur. Dinlenen ciğeri unlu torbanın içine atarak iyice unla bulayın. Bu arada tavanın içine bol sıvı yağ koyarak kızdırın. Ciğerlerin fazla ununu silkeleyerek kızgın yağa atın. Eğer tavanız büyük değilse, iki partide ciğeri kızartmalısınız. Ciğer çok kısa sürede pişeceği için, kızgın yağda en fazla bir dakikada pişecektir. Hemen kevgirle yağın içinden ciğerleri alın ve servis tabağına yerleştirin. Yanında maydanozlu soğan piyazı ve biraz kızarmış patatesle servis ederseniz, ciğer kızartması nefis bir menü olacaktır.

Ekstra İpuçları ve Bilgiler

Ciğerin kızartma işlemi sırasında fazla ununu silkelemek, yağın içinde yanarak kötü bir tat bırakmasını engeller. Ayrıca, ciğerin üzerine limon sıkmak, hem lezzetini artırır hem de demirin vücutta daha iyi emilmesini sağlar. Ciğeri kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine koyabilirsiniz. Yanında servis edeceğiniz maydanozlu soğan piyazına biraz sumak eklemek, yemeğinize ekstra bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Ciğeri Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Tavuk Ciğeri Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Güncel

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri