Tavuk Ciğer Kavurma Tavuk ciğer kavurma, herkes tarafından tercih edilmeyen ancak doğru pişirildiğinde oldukça lezzetli olan bir yemek türüdür. Genellikle garnitür eşliğinde sunulan bu yemek, protein açısından oldukça zengin bir besindir. Tavuk ciğer kavurma, yapımı biraz zahmetli ve özen gerektiren bir yemektir. Özellikle eski zamanlarda bakır saçlarda yapılan bu yemek, günümüzde teflon veya çelik tencerelerde pişirilmektedir. Ancak Anadolu'nun bazı bölgelerinde hala bakır saç kültürü devam etmektedir. Tavuk ciğer kavurma, genellikle pilav veya küp doğranmış patates kızartması eşliğinde sunulmaktadır. Ayrıca çeşitli turşular ve garnitürler ile de servis edilebilir. Türkiye'nin her bölgesinde tercih edilen bu yemek, özellikle Gaziantep yöresinde şişe takılıp mangalda yapılmaktadır. Bu yöntemde hazırlanan ciğer kavurma da oldukça lezzetlidir. Şimdi gelin, bu lezzetli yemek tarifini birlikte inceleyelim. Malzemeler
Garnitürü İçin
Tavuk Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır? İlk olarak, tavuk ciğerlerinin yağlarını ve zarlarını ayıklayarak küp şeklinde doğrayın. Sonrasında bol su ile yıkayın ve 10 dakika suda bekletin. Ardından, ciğerleri kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra bu karışıma unu serpin ve eşit şekilde dağıtın. Tavuk ciğerlerini bir süzgece alarak fazla ununu eleyin. Ayrı bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve ciğerleri ekleyerek kızartın. Kızaran ciğerleri geniş bir servis tabağına alın. Garnitür Nasıl Yapılır? Öncelikle patates, biber ve havuçları küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir teflon tencerede sıvı yağı kızdırın ve tüm sebzeleri tek tek kızartıp kenara alın. Diğer taraftan turşuları minik minik doğrayın. Yoğurt, sarımsak ve mayonezi bir karışım haline getirin. Tüm sebzeleri bu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Bu garnitür karışımını 15 dakika buzdolabında bekletin. 10 dakika sonra çıkardığınızda, hazırladığınız tavuk ciğerlerinin yanına küçük kalıplar yardımıyla yerleştirerek servis yapın. Tavuk ciğer kavurmanız servise hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. Ciğer Kavurmanın Püf Noktaları
|