Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma, herkes tarafından tercih edilmeyen ancak doğru pişirildiğinde oldukça lezzetli olan bir yemek türüdür. Genellikle garnitür eşliğinde sunulan bu yemek, protein açısından oldukça zengin bir besindir. Tavuk ciğer kavurma, yapımı biraz zahmetli ve özen gerektiren bir yemektir. Özellikle eski zamanlarda bakır saçlarda yapılan bu yemek, günümüzde teflon veya çelik tencerelerde pişirilmektedir. Ancak Anadolu'nun bazı bölgelerinde hala bakır saç kültürü devam etmektedir. Tavuk ciğer kavurma, genellikle pilav veya küp doğranmış patates kızartması eşliğinde sunulmaktadır. Ayrıca çeşitli turşular ve garnitürler ile de servis edilebilir. Türkiye'nin her bölgesinde tercih edilen bu yemek, özellikle Gaziantep yöresinde şişe takılıp mangalda yapılmaktadır. Bu yöntemde hazırlanan ciğer kavurma da oldukça lezzetlidir. Şimdi gelin, bu lezzetli yemek tarifini birlikte inceleyelim.

Malzemeler

  • 700 gram tavuk ciğeri (yürekle karışık olacak)
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Garnitürü İçin

  • 2 adet küp doğranmış patates
  • 2 adet küp doğranmış havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 150 gram salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 kase yoğurt
  • Yarım limon
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak, tavuk ciğerlerinin yağlarını ve zarlarını ayıklayarak küp şeklinde doğrayın. Sonrasında bol su ile yıkayın ve 10 dakika suda bekletin. Ardından, ciğerleri kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra bu karışıma unu serpin ve eşit şekilde dağıtın. Tavuk ciğerlerini bir süzgece alarak fazla ununu eleyin. Ayrı bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve ciğerleri ekleyerek kızartın. Kızaran ciğerleri geniş bir servis tabağına alın.

Garnitür Nasıl Yapılır?

Öncelikle patates, biber ve havuçları küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir teflon tencerede sıvı yağı kızdırın ve tüm sebzeleri tek tek kızartıp kenara alın. Diğer taraftan turşuları minik minik doğrayın. Yoğurt, sarımsak ve mayonezi bir karışım haline getirin. Tüm sebzeleri bu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Bu garnitür karışımını 15 dakika buzdolabında bekletin. 10 dakika sonra çıkardığınızda, hazırladığınız tavuk ciğerlerinin yanına küçük kalıplar yardımıyla yerleştirerek servis yapın. Tavuk ciğer kavurmanız servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Ciğer Kavurmanın Püf Noktaları

  • Ciğer eğer tavuk ciğeri değilse, mutlaka zarı ve sinirleri güzelce temizlenmelidir.
  • Tavuk ciğeri mutlaka kızgın ve bol yağ içinde pişirilmelidir.
  • Ciğer, 2-2.5 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Fazla pişirmek ciğerin sertleşmesine neden olur.
  • Daha lezzetli bir ciğer için, kızartma yağından az bir miktar başka bir tavaya alınarak içine kırmızı biber ilave edilmeli ve biraz kavrulmalıdır. Bu karışım, pişen ciğerin üzerine gezdirilerek eklenmelidir.
  • Tavuk ciğeri veya et ciğeri tercih ederken mutlaka günlük ciğer tercih edilmelidir.
  • Ciğerlerin yıkanması aşamasına çok dikkat edilmelidir. Yıkandıktan sonra 15-20 dakika tuzlu veya sirkeli suda bekletilmelidir.
  • Ciğeri pişirmeden önce bir gün buzdolabında bekletmek, etin daha lezzetli olmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

Ciğer Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ciğer Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuzu Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Besin Değeri Nelerdir?

Ciğer Besin Değeri Nelerdir?

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Ciğer Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Ciğer Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Edirne Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Edirne Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?