Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür.Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir.Yapımı çok kolay olmayan ve işlem gerektiren bir yemek çeşididir.Tavuk ciğer kavurma yemeği içerisindeki protein açısından çok sağlıklı bir yemektir.Tavuk ciğer kavurma yemeği aslında eski zamanlarda bakır saçlarda yapılan çok lezzetli bir yemektir.Şimdilerde ise teflon veya çelik tencerelerde pişirilmeye başlanmıştır.ama hala Anadolunun bazı yerlerinde bakır saç kültüründe pişirme tekniği devam etmektedir.Genellikle tavuk ciğer kavurma yanında bir pilav veya küp küp doğranmış patates kızartması eşliğinde sunulur.Ayrıca tavuk ciğer kavurma yanında garnitür ve bir çok turşu çeşidi ile sunum edilebilir.Türkiye nin her bölgesinde tercih edilen tavuk ciğer kavurması genellik ile Gaziantep yöresinde şişe takılıp mangalda yapılır.Bu tarz yapılan ciğer kavurma da çok lezzetlidir.Şimdi gelin sizler ile birlikte bu lezzetli tavuk ciğer kavurma yemeğini inceleyelim.
Malzemeler:
700 gram Tavuk ciğer (yürekle karışık olacak),
3-4 yemek kaşığı un,
1 çay kaşığı Tuz,
Bir çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sumak
Garnitürü için:
2 adet küp küp doğranmış patates
2 adat küp küp doğranmış havuç
2 adet kırmızıbiber
2 adet çarliston biber
150 gram salatalık turşusu
2 yemek kaşığı mayonez
2 kâse yogurt
1 yarım limon
2 diş sarımsak
2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: ilk önce tavuk Ciğerlerinin yağlarını ve zarlarını ayıklayarak küp küp doğrayın, sonrasında bol suda yıkayın ve 10 dk suda bekletip bekledikten sonra ise bol miktarda kâğıt havlunun üzerine alıp fazla suyunu alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip güzelce karıştırın, Sonrasında bu tuzlu karışımın üzerine unu serpin her yere eşit dağılmasında dikkat edin. Ve güzelce karışımı karıştırın. Sonrasında tavuk ciğerlerini bir süzgece alarak fazla ununu eleyin. Sonrasında ayrı bir tencerede sıvıyağı kızdırın ve üzerine bu karışımı ilave ederek güzelce kızartın. Sonrasında ciğerleri geniş bir servis tabağına alın.
Garnitürün yapılışı: Öncelikle patates biber ve havuçları küp küp doğruyoruz ayrı bir teflon tencere sıvıyağımızı kızdırıyoruz sonrasında tüm sebzeleri tek tek kızartıp kenara alıyoruz diğer taraftan turşuları minik minik doğruyoruz. Diğer taraftan yoğurt sarımsak ve mayonezi bir karışım haline getiriyoruz. Sonrasında tüm sebzeleri sarımsak mayonez ve yoğurtlu karışımıza ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Bu garnitür karışının 15 dakika dolapta beklemeye alıyoruz. 10 dakika sonra çıkardığımda ize hazırlamış olduğumuz tavuk ciğerlerinin yanına ufak kalıplar yardımı ile yerleştiriyoruz ve tavuk ciğer kavurmamız servise hazır hale gelmiş oluyor. Afiyet olsun.
Ciğer sote kavurmasının püf noktası:
Ciğer eğer tavuk ciğeri değil ise mutlaka zarı ve sinirleri güzelce temizlenmelidir.
Tavuk ciğeri mutlaka kızgın ve bol yağ içinde pişirilmelisiniz.
Ciğer 2-2,5 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Unutmayın ciğerin sertleşmesini sağlayan fazla pişirmektir.
Daha lezzetli bir ciğer için kızartma yağından çok az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızıbiber ilave edilmeli ve biraz kavrulmalı ve pişen ciğerin üzerinde güzelce gezdirilerek ilave edilmelidir.
Tavuk ciğeri veya et ciger tercih ederken mutlaka günlük ciğer tercih edilmelidir.
Ciğerlerinizin yıkanması aşamasına çok dikkat etmelisiniz. Yıkadıktan sonrada 15-20 dakika tuzlu veya sirkeli suda bekletmelisiniz.
Ciğeri pişirmeden önce bir gün dolapta bekletirseniz etiniz daha çok kendine gelmiş olur. Ve daha lezzetli bir yemek yemiş olursunuz
Son Güncelleme : 13.04.2021 09:36:31
Tavuk Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Tavuk Ciğer Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Ciğer Terbiyesi
Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğeri gelmektedir. Diyarbakır, Şanlı Urfa da bulunanlar veya yolu düşenler çok iyi bilirler ki s...
Ciğerleri Üşütmek
Ciğerleri üşütmek, aslında direk olarak soğuk algınlığı ile aynı şeydir. İnsanlar soğuktan genellikle bölgesel olarak etkilenmektedir. Bu durumda da kişinin aldığı soğuk direk olarak solunum yollarından etkilemesi nedeni ile en büyük problem ciğerler...
Dana Ciğer Kavurma
Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle, hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Özellikle ciğer pişirirken birkaç püf noktasına dikkat edilirse, çok lezzetli piştiğini görebil...
Ciğerlerin Su Toplaması
Ciğerlerin su toplaması, Genel olarak plevra boşluğunda sadece oldukça küçük bir miktar kayganlığı sağlayıcı bir tür sıvı vardır. Akciğeri çepeçevre saran plevra zarının iki katmanı arasındaki boşluğa plevra boşluğu adı verilir. Ampiyem eğer ki bu b...
Ciğer Geliştirici İğne
Ciğer Geliştirici İğne; erken doğum eylemi 20-37. gebelik haftaları arasında erken doğum ihtimalinin düşünüldüğü durumları ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu haftalar arasında bebekte bazı organ ve fonksiyonlar tam olarak gelişmemiş olduğundan d...
Ciğer Şiş
Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsiniz. Ciğer seçiminde dana ciğeri ya da kuzu ciğeri tercih edebilirsiniz. Vereceğimiz ciğer şi...
Ciğer Açma Egzersizleri
Ciğer Açma Egzersizleri, solunum yollarında en etkili görevi üstlenen ciğerlerdir. Nefes alıp vermede akciğerlerin yapmış olduğu katkı ile birlikte sağlıklı olarak nefes alıp vermeyi sağlamaktayız. Akciğerleri açma egzersizleri ile birlikte ciğerleri...
Ciğer Ağrısı
Ciğer ağrısı, aslında kullanılması oldukça yanlış olan bir tabirdir. Çünkü akciğerler içerisinde ağrıyı algılayacak reseptörler bulunmaz. Bu nedenle insanlarda ciğerde ağrı bile olsa hissedilmemektedir. Fakat akciğer yakınlarında veya diğer organlard...
Ciğerde Leke
Ciğerde leke, Solunum yapmamızı yani nefes alıp vermemizi sağlayan ciğerlerimiz göğüsün iki yanında sağ ve sol olmak üzere iki tane bulunur. Akciğerler göğüs boşluğun da bulunmaktadır. Akciğerde bulunan veya şüphelenilen hastalıklar için akciğer film...
Ciğer Nasıl Kavrulur
Ciğer nasıl kavrulur: Ciğer kavurmak oldukça pratik ve basittir. Yarım saat içerisinde sofralarda hazır bulundurulabilir. İçerisine çeşitli sebzeler ilave ederek kavurabilirsiniz. Ciğer kavururken dikkat etmeniz gereken süredir. Fazla kavurmak veya a...
Ciğer Protein
Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyici bir gıdadır. Tavuk, kaz, dana, kuzu ve sığır ciğerleri güvenle tüketilebilir. Ciğer ızgara...
Ciğer Kızartması
Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu yada dana ciğeri tercih edebilirsiniz. Ama ben bugün tarifimde dana ciğerini kullanacağım.Malzemeler;700 gram dana ciğ...
Ciğer Terbiyesi
Ciğerleri Üşütmek
Dana Ciğer Kavurma
Ciğerlerin Su Toplaması
Ciğer Geliştirici İğne
Ciğer Şiş
Ciğer Açma Egzersizleri
Ciğer Ağrısı
Ciğerde Leke
Ciğer Nasıl Kavrulur
Ciğer Protein
Ciğer Kızartması
Ciğer Saç Kavurma
Ciğer Kaç Kalori
Kuzu Ciğer Kavurma
Ciğerde Yara
Ciğer Nasıl Kızartılır
Tavuk Ciğeri
Hamilelikte Ciğer Yemek
Fırında Ciğer
Ciğer Besin Değeri
Ciğer Kıyma Kavurma
Yaprak Ciğer
Güveçte Ciğer Tarifi
Ciğerde Su Toplanması
Antep Usulü Ciğer Kavurma
Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi
Ciğerde Tümör
Ciğer Meze
Ciğer Hastalıkları
Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden ...
Ciğer Kaç Kalori
Ciğer kaç kalori, Sakatat ürünlerinden birisi olarak dana ciğer, demir minerali zengin olması bakımından, düzenli tüketildiğinde insanın demir ihtiyac...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu ciğer kavurma, oldukça lezzetli ciğer yemekleri tariflerinden biridir. Kuzu ciğeri genellikle takım olarak yani yürek, böbrek ile birlikte satılı...
Ciğerde Yara
Ciğerde yara, genellikle akciğerde görülen problemlerden biridir. Oldukça yaygın olarak görülen bu durum birçok nedene bağlı olarak görülen bir durumd...
Ciğer Nasıl Kızartılır
Ciğer nasıl kızartılır, ciğer genellikle arnavut ciğeri, ciğer sote gibi tariflerle hazırlanır. Ciğer içeriğindeki demir sayesinde son derece faydalı ...
Tavuk Ciğeri
Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organların dan bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vü...
Hamilelikte Ciğer Yemek
Hamilelikte ciğer yemek: Bilindiği üzere ciğer sakatat ürünleri arasında oldukça rağbet gören, değişik çeşitlerde yemeği yapılarak tüketilen bir gıda ...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022