Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ciğer kavurma, birçok kişi tarafından beğenilen bir yemek tarifidir. Ciğerin faydaları saymakla bitmez. Ciğer, demir ve vitamin deposudur ve oldukça lezzetlidir. Şanlıurfa gibi şehirlerde sıkça tüketilir. Ciğer kavurma, Arnavut ciğeri olarak da bilinir ve farklı şekillerde pişirilir. Vücuda çok faydalı besinler arasında yer alır. Ciğer, A vitamini ve demir yönünden zengin bir besindir. Kansızlığa iyi gelir ve kan yapıcı özelliği vardır. Ancak, yediğimiz ciğerin sağlıklı bir hayvandan gelmiş olması da çok önemlidir. Sağlıksız hayvandan alınmış ciğerin yenmesi bazı zararlar doğurabilir. Sağlıksız ciğerde toksin maddeler bulunabilir. Ciğerin yanında damak zevkine göre salata, yeşillik, soğan, kızarmış biber gibi yiyecekler çok yakışır. Bu yiyeceklerle birlikte tüketildiğinde besin değeri ve faydası daha da artar.

Ciğer Kavurmanın Malzemeleri

  • 1 Kilo ciğer (tercihen kurban ciğeri)
  • 2 çorba kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

Ciğer kavurmanın lezzetli ve kaliteli olabilmesi için öncelikle ciğerin sinirli damarları ve zarları iyi temizlenmelidir. Burada bahsedilen ciğer, kurbanlık hayvanın karaciğeridir. Ciğerin sinirleri ve damarları temizlendikten sonra ciğerler kuşbaşı şeklinde doğranmalıdır. Ciğerleri geniş bir kabın içine koyun. Daha sonra üzerine tuz, kekik, kırmızı pul biber veya toz biber ilave edin ve ciğerleri iyice harmanlayın. Baharatları eklediğiniz ciğerlere 2 çorba kaşığı un ekleyin ve tekrar harmanlayın.

Teflon bir tavanın dibine tavayı kaplayacak şekilde zeytinyağı koyun ve zeytinyağını biraz kızdırın. Yağı kızdırdıktan sonra tavaya ciğerleri koyun. Ciğerlerin altı biraz kızarınca ciğerler alt üst edilecek şekilde karıştırılır. Biraz kızarınca ocağın altı kısılır ve teflon tavanın üstüne bir kapak kapatılır. Sonra ciğerler ara sıra karıştırarak pişirilir. Ciğeri kurutmadan pişirmeliyiz ve ciğerler kurumadan ocaktan almalıyız. Çünkü kuruyan ciğerler hem lezzetsiz olur hem de mideye oturur. Pişen ciğerleri sıcak sıcak servis yapın. Yanında soğan salatası, kuru soğan, tere, roka gibi yeşillikler iyi gider ve çok daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri