Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma

Özellikle dana ciğerinden yapılan bu lezzetli yemek, Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer bölgelerde de benimsenerek severek tüketilen ciğer kıyma kavurma, yapımı pratik olan bir yemektir. Besin değeri yüksek, doyurucu ve besleyicidir. Ciğer seven herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzet olan ciğer kıyma kavurma, genellikle pilav eşliğinde sunulan bir yemektir. Ana yemek olarak sofralarda yer alan ciğer kıyma kavurma, görsellik olarak da birçok kişinin ilgisini çeken ve iştah kabartan bir yemektir. Siz de sevdiklerinize ve ailenize Antep mutfağından eşsiz bir sunum yapmak istiyorsanız, işte ciğer kıyma kavurma tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Ciğer Kıyma Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram dana ciğeri
  • 1 tane kırmızı biber
  • 5 tane kuru soğan
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Ciğer Kıyma Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle ciğeri bol su ile yıkayarak üzerindeki ince zarları ve kasları temizleyin. Ardından kıyma çekme makinesinin büyük çekim tarafında ciğeri iri taneli kıyma şeklinde çekin. Daha sonra kıyma haline gelen ciğeri bir tencereye alarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak ve yarım çay bardağı kadar su ilave ederek ciğeri kendi halinde ara ara karıştırarak pişirin. Ciğer pişerken, biberleri yıkayarak soğanları soyun. Hazırlanan soğan ve biberleri çok küçük şekilde doğrayın. Kırmızı biberi de uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Doğranan biber ve kuru soğanları karıştırarak bir kap içerisinde bekletin. Ciğer kavrulunca içine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Tereyağı eriyince, önceden doğranmış sebzeleri ciğerin içine ilave ederek kavurun. Yaklaşık 20 dakika boyunca ciğeri sık sık karıştırarak kavurun. Süre dolunca yemeğin tuzunu serpiştirin ve kırmızı pul biberi ilave edin. 5 dakika kadar daha bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatarak yemeği dinlenmeye bırakın. Ciğer kıyma kavurma artık hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Edirne Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Edirne Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Güncel

Fırında Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri