Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız, bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Özellikle ciğeri farklı bir şekilde yapmak isterseniz, sizin için mükemmel bir alternatif olan Antep ciğer kavurmasını denemelisiniz.

Antep Mutfağında Ciğer Kavurma

Antep mutfağında hazırlanan ciğer kavurması ya da mangalda ciğer kızartması, genellikle çok acılı olarak yapılmaktadır. Ancak, damak tadınıza göre az veya çok acılı olarak da hazırlayabilirsiniz. Ciğerde olmazsa olmazlardan biri olan kuyruk yağı, şişlere dizilerek veya kavurmada kesinlikle kullanılmalıdır. Ciğere asıl tadını ve kıvamını veren kesinlikle kuyruk yağıdır.

Ciğer Kavurma Hazırlığı

Kavurma yaparken dilerseniz ciğeri küçük şekilde doğrayabilir veya kıyma makinesinin iri gözünden geçirerek hazırlayabilirsiniz. Besleyici bir besin maddesi olan ciğer, severek tüketilen bir üründür ve ayda en az iki defa tüketilmesi sağlık açısından oldukça yararlıdır. Özellikle çocukların ciğeri, sağlık ve gelişim açısından tüketmeleri gerekmektedir. Antep'in bu farklı lezzeti olan ciğer kavurmayı mutlaka denemelisiniz.

Antep Usulü Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dana ciğeri
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 5 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Antep Usulü Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak, dana ciğerin üzerindeki zarı ve içindeki kasları temizleyin. Daha sonra kıyma çekme makinesinin iri gözünden ciğeri kıyma biçiminde çekerek hazırlayın. Hazırladığınız dana ciğerini tencerenin içerisine koyun ve üzerine bir bardak su ilave edin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra suyunu süzün ve dökün. Ciğerin içine yeniden bir bardak su ekledikten sonra yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin.

Bu sırada, soğanın kabuklarını soyun ve biberleri temiz bir şekilde yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayarak hazırlayın. Dana ciğer piştikten hemen sonra doğradığınız soğan ve biberleri, acı seviyorsanız bol miktarda kırmızı pul biber, sevmiyorsanız ayarında pul biber, tuz ve kimyonu ilave edin. Ardından bol zeytinyağı ekleyerek 10-15 dakika kadar kavurun.

Bu mükemmel lezzet olan Antep usulü ciğer kavurması servise hazır. Tercihe göre yanında soğan piyazı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Tava Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Tava Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Besin Değeri Nelerdir?

Ciğer Besin Değeri Nelerdir?

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri