Tavuk Ciğeri Kızartması Tavuk ciğeri kızartması, oldukça kolay hazırlanan, lezzetli ve besleyici bir tariftir. Dana ve kuzu ciğerine göre daha hafif bir lezzeti vardır. Tavuk ciğerini baharatlarla ve soğan gibi malzemelerle kızarttığınızda gerçekten güzel bir tat elde edersiniz. Hem maliyeti uygun hem de damak tadınıza hitap eden bir tariftir. Büyüme çağındaki çocuklar için de tavsiye edilen bir besindir. Kuzu veya dana ciğeriyle hazırladığınız her tarifi tavuk ciğeriyle de yapabilirsiniz. Tavuk ciğeri genellikle tavuk yürekleri ile birlikte satılır. Bu malzemeleri hep birlikte pişirebilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa hemen tavuk ciğeri kızartması yapmaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin. Tavuk Ciğeri Kızartması İçin Gereken Malzemeler
Tavuk Ciğeri Kızartması Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk ciğerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ciğerleri beklerken tavanın içinde zeytinyağını kızdırın. İçine tavuk ciğerlerini atarak kavurmaya başlayın. Tuzunu, karabiberini, kekik, kimyon ve kırmızı toz biberini de ilave edin. Bu baharatları baştan eklemek ciğerlerin daha lezzetli olmasını sağlar. Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Tavadaki tavuk ciğerler suyunu çekip pişmeye başladığında içine doğranmış soğanları da ekleyin. Malzemelerin hepsini kavurup pişirdiğinizde, tavuk ciğeri kızartması da hazır olacaktır. Hiç beklemeden sıcak olarak tavuk ciğeri kızartmasını servis tabaklarına alabilirsiniz. Yanına pilav da pişirdiyseniz, kolay bir akşam yemeği menüsü hazırlamış olacaksınız. Ekstra Bilgiler Tavuk ciğeri, yüksek protein içeriği ve demir açısından zengin bir besindir. Özellikle kansızlık problemi yaşayan kişiler için ideal bir seçenektir. Ayrıca, tavuk ciğeri A ve B12 vitamini bakımından da oldukça zengindir. Bu nedenle, tavuk ciğeri kızartması sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici bir yemektir. Afiyet olsun. |