Ciğer Köftesi Ciğer köftesi, alışılmış köftelerden biraz farklı ama çok lezzetli bir köfte tarifidir. Ciğer sevmeyenlerin bile severek tüketeceğinden şüpheniz olmasın. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Ciğer Köftesi Malzemeler
Sosu İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Ciğer Köftesi Nasıl Yapılır? Ciğeri bol su ile yıkayıp suyunu süzgeçte süzdürerek suyunun tamamen çıkmasını sağlıyoruz. Daha sonra ciğeri robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz. Ardından kuru soğanları ve sivri biberleri de robottan geçiriyoruz. Geniş bir kabın içerisine robottan geçirmiş olduğumuz ciğeri alıyoruz. Üzerine köftelik bulgur, soğan ve biber ilave edilip köfte yoğrulmaya başlanır. Üzerine pul biber, tuz ve diğer baharatlar ilave edilip yoğurmaya devam ediyoruz. Domateslerin kabuğu soyulur ve robottan geçirilir. Daha sonra küçük bir tencereye bir miktar sıvı yağ eklenir ve domatesler kavrulur. Üzerine 5 su bardağı su ve tuz ilave edilip, birkaç taşım kaynatılır. Yoğurduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Avuç içi ile bastırılır ve ortasından delik açılır. Kaynayan domates suyunun içine kırmızı pul biber ve karabiber eklenir. Daha sonra hazırladığımız köfteler eklenerek 7-8 dakika pişirilir. Haşlanan köfteler servis tabağına alınır. Sos tavasında tereyağı eritilir. Üzerine kırmızı pul biber eklenerek yakılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Üzerine doğranmış maydanoz ve yeşil soğan serpiştirilir. Ciğer köftesi servise hazır. Afiyet olsun. |