Ciğer Pişirme:Ciğer, demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşitli pişirme yöntemleri vardır ve bunlardan en çok tercih edileni ciğer kavurmasıdır. Ciğer kavurması, lezzetli ve pilav çeşitlerinin yanında en çok yakışan yemeklerden biridir. Ciğer Kavurması Malzemeleri
Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır?Soğanları yemeklik şekilde doğrayalım. Bir miktar sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Bir tarafta başka bir tencerede ciğerleri suyunu bırakıp çekinceye kadar ocakta bırakalım. Üzerine suyunu çeken kuşbaşı doğranmış ciğerleri ekleyelim. Soğanla birlikte kavurmaya devam edelim. Kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip iyice kavuralım. Ciğerler kavrulduktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları üzerine ekleyip, servise sunalım. Alternatif Ciğer Pişirme YöntemiCiğerleri ince ve kare biçiminde doğrayalım. Daha sonra un ve tuza bulayıp bol yağda kızartalım. Yanına pilav ve salata ile servise sunalım. Ekstra Bilgiler ve İpuçları:Ciğerin besin değerini korumak için yüksek ısıda kısa sürede pişirilmesi önerilir. Ayrıca ciğerin zarının temizlenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Ciğerin pişirilmeden önce süt ile marine edilmesi, ciğerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Afiyet olsun. |
Öncelikle tarifiniz için teşekkür ederim. Verdiğiniz tarifi evde uyguladım. Ancak anlamadığım şekilde ciğer piştikten sonra çok kuru oluyor. Acaba yağı fazlamı koyuyorum. Yoksa çok fazla mi pişiriyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap yazMerhaba, geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Ciğerin kuru olması genellikle fazla pişirilmesinden kaynaklanır. Ciğeri kısa sürede, yüksek ateşte pişirmek daha iyi sonuç verir. Ayrıca, yağ miktarını düzenlemek de önemlidir; fazla yağ ciğerin kurumasına sebep olmaz, ancak dengeli kullanmak lezzeti artırır. Umarım bir sonraki denemenizde daha iyi sonuç alırsınız!