Mantarlı Ciğer Sote Mantar, birçok yemeğin içerisine dahil edildiğinde hem lezzetini hem de besin değerlerini artırmaktadır. Ciğer, tek başına hazırlandığında tüketilmeyen bir gıda olabilir; ancak mantarla birleştirildiğinde bambaşka bir lezzete sahip olur. Ciğer sevmeyenlere bir de bu tarifi hazırlayarak tattırmanızı öneririz. Kolay gelsin. Mantarlı Ciğer Sote Malzemeleri
Mantarlı Ciğer Sote Nasıl Yapılır? İlk olarak doğranmış ciğeri bol su ile yıkayıp suyunu süzmesi için bir süzgecin üzerine çıkarıyoruz. Diğer taraftan mantarları saplarından ayırıp bol su ile yıkadıktan sonra ikiye doğrayarak hazır hale getiriyoruz. Geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp tavaya ekliyoruz. Üzerine 1 adet kesme şekeri atıyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Biberleri yemeklik doğrayıp kavrulan soğanların üzerine ilave ediyoruz ve biberler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra üzerine suyunu iyice atan mantarları ilave edip, birkaç dakika yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kavrulan harcın içine en son ciğerleri ilave edip orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz. En son baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ciğer suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Ciğerin besin değeri oldukça yüksektir; demir, çinko ve B vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca mantar da protein ve lif açısından oldukça faydalıdır. Bu tarif, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatiftir. Yanında pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Ayrıca üzerine taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek de sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz. |