Ciğer Meze Tarifi Ciğer meze, pek çok kişinin severek tükettiği bir ara sıcak yemektir. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer, çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. Genellikle lokantalarda tüketilen bu lezzeti, evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapmanız gereken, sizin için hazırladığımız tarifteki püf noktaları takip etmektir. Ciğer Meze Hazırlamanın Püf Noktaları Gerçekten lezzetli bir ciğer meze yapmak istiyorsanız, ciğerin zarı ve sinirleri mutlaka temizlenmelidir. Eğer bu işlemi kendiniz yapamıyorsanız, kasabınızdan yardım isteyebilirsiniz. Güzel ve lezzetli ciğer meze, az pişirilerek hazırlanmalıdır. Ciğer meze yaparken yapılan en büyük hatalardan biri, ciğeri fazla pişirmektir. Pişirme süresi, kızgın bol yağda 1,5 dakikadır. Ciğer Meze İçin Gerekli Malzemeler
Ciğer Meze Nasıl Yapılır? Ciğerleri ince ince dilimledikten sonra güzelce yıkayın. Delikli bir süzgeçte bir süre bekleterek suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Süzülen ciğerlerin üzerine yeterli miktarda tuz serpin. Bir tabakta ciğerleri güzelce una bulayın ve fazla unun dökülmesi için elekte tutun, aksi takdirde fazla un yağda yanar. Bol miktarda sıvı yağı derin bir kızartma kabına koyun ve ocağa alın. Isınan yağı kontrol amacıyla içine bir parça ciğer atarak test edebilirsiniz. Kızaran yağda ciğerleri güzelce kızartın ve fazla yağını süzmek için delikli bir kaba alın. Bütün ciğerleri aynı şekilde pişirin. Farklı bir tavaya sıvı yağ koyun ve ocağa alın. İçerisine kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin. Ara sıra karıştırarak içerisine tereyağı ekleyin ve soğanlar karamelize olana kadar pişirin. Pişen soğanları ciğerlerle karıştırın. Maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın ve karışıma ekleyin. Son olarak üzerine karabiber gezdirerek iyice harmanlayın. Ciğer meze servise hazırdır; isterseniz sıcak ya da soğuk olarak sunabilirsiniz. Ciğer mezeyi servis tabağına aldıktan sonra maydanoz yaprakları, domates ve biber dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Yurdaşen
24 Temmuz 2024 ÇarşambaCiğer meze yaparken ciğeri nasıl ince ince dilimleyebilirim? Bu işlem için bıçak kullanmak zor mu oluyor?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaYurdaşen, ciğer dilimlemek aslında biraz dikkat ve özen gerektirir, ama zor bir işlem değildir. Öncelikle ciğeri hafifçe dondurursan, dilimlemek çok daha kolay olur. Ciğeri buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletmek, yeterince sertleşmesini sağlar ve bıçakla ince dilimler elde etmeni kolaylaştırır. Keskin bir bıçak kullanmak da önemlidir; bu şekilde ciğeri daha rahat ve düzgün dilimleyebilirsin. Bıçağın keskin olmaması, ciğerin ezilmesine ve istenmeyen kalınlıkta dilimlere neden olabilir. Dolayısıyla, bıçağını muntazam bir şekilde bileyerek kullanmanı tavsiye ederim. Afiyet olsun!