Ciğer Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Ciğer Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer, özellikle yetişkinlerin severek tükettiği ve besin değeri oldukça yüksek olan bir gıdadır. Diğer et türlerine göre daha fazla protein içeren ciğer, her yaştan bireyin haftada en az bir kez tüketmesi gereken sağlıklı bir yiyecektir. Ciğer, içerdiği protein, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir besin maddesi olduğundan, gelişim dönemindeki çocukların diyetine mutlaka dahil edilmelidir. Ciğer, bu tarifte olduğu gibi saç kavurma olarak veya Arnavut ciğeri şeklinde kızartılarak, yanında bol kuru soğan salatası ile tüketilebilir. Yapılışı oldukça pratik olan ciğer saç kavurması, içerisine ilave edilen baharatlar ile çok daha lezzetli bir yemek haline gelir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek istiyorsanız, haftada en az bir defa ciğer veya diğer sakatat türlerinden tüketmeye özen göstermelisiniz. İçerisinde herhangi bir hormon barındırmayan sakatat türleri, diğer besin maddelerine göre çok daha sağlıklıdır. İnsanların daha sağlıklı beslenmesi ve bebeklerin daha sağlıklı büyümesi için protein büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle, ciğerin en iyi protein kaynaklarından biri olduğu unutulmamalıdır. Ciğer tüketmeyi sevmeyen birisine bile ciğer saç kavurmasını tattırdığınızda fikri değişecektir. Eğer siz de bu muhteşem lezzete sahip olan ciğer saç kavurmayı merak ediyorsanız, mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Ciğer Saç Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo zarları temizlenmiş dana ciğeri
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tereyağı
Ciğer Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra soğanları doğrayın. Sacda tereyağını eritin ve doğradığınız kuru soğan ile salçayı ilave ederek kavurma işlemine başlayın. Kuru soğan kavrulurken dana ciğerini istediğiniz büyüklükte olacak şekilde kuşbaşı doğrayın. Kuru soğan kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ciğeri ekleyin ve karıştırın. Ciğer sacda yaklaşık 10 dakika kadar kavrulduktan sonra halka şeklinde doğrayarak hazırladığınız yeşil sivri biberleri ilave edin. Ardından domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğradıktan sonra ciğerlerin içerisine ilave edin. Domatesler suyunu bırakıp hafif çektikten sonra kırmızı pul biberi, karabiberi ve damak zevkinize göre tuzunu ekleyin. Ocağın altını kısın ve ciğer saç kavurmasını yaklaşık 30 dakika pişirin. Ardından saç ciğer kavurması pişip hazır olduktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Leyla

25 Temmuz 2024 Perşembe

Ciğer saç kavurmasını daha önce denemeyen biri olarak, ciğerin yumuşak kalması için hangi noktalara dikkat etmem gerekiyor? Ayrıca, bu tarifte baharat oranını artırdığımda lezzeti nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Leyla hanım, ciğerin yumuşak kalması için öncelikle taze ciğer kullanmanız önemli. Ciğeri pişirmeden önce zarını temizlemeli ve zarın altında kalan sinirleri çıkarmalısınız. Ciğeri ince dilimler halinde kesmek de pişirme süresini kısaltır ve yumuşak kalmasını sağlar. Ayrıca, yüksek ateşte kısa sürede pişirmek ciğerin kurumasını engeller.

Baharat oranını arttırmak lezzeti yoğunlaştırır, ancak aşırı baharat kullanımı ciğerin doğal tadını bastırabilir. Bu nedenle, baharatları dikkatli ve dengeli şekilde eklemenizi öneririm. Damak tadınıza göre ayarlama yaparak en ideal lezzeti bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Faydaları Nelerdir?

Ciğer Faydaları Nelerdir?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Besin Değeri Nelerdir?

Ciğer Besin Değeri Nelerdir?

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Tavuk Ciğeri Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri