Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu ciğer kavurma, oldukça lezzetli ve besleyici ciğer yemeklerinden biridir. Genellikle kuzu ciğeri takım olarak, yani yürek, böbrek ve ciğer birlikte satılır. Bu nedenle, dilerseniz bu şekilde kavurmanızı hazırlayabilir ya da sadece kuzu ciğeri kullanarak da yapabilirsiniz. Dana ciğerine göre daha hafif ve kendine has bir lezzeti olduğundan tarifi beğeneceğinizi umuyoruz. Ciğer kavurma yaparken ciğeri yıkamamanızı tavsiye ediyoruz. Suyla temas eden ciğer daha sert olur, bu nedenle yıkanmaması gerekiyor. Bazı tariflerde her ne kadar ciğerin yıkandığı belirtilse de, tarifimizde ciğeri yıkamıyoruz. Şimdi hep beraber kuzu ciğer kavurma hazırlayalım. Fazla zaman almayan bu tarifle güzel bir akşam menüsü hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kuzu Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg kuzu ciğeri (takımda olabilir, yürek, böbrek)
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz, kekik, kimyon, karabiber ve kırmızı pul biber

Serviste Kullanılacak Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Biraz sıvı yağ

Kuzu Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru soğanları ayıklayarak piyazlık şekilde doğrayın. Sıvı yağı tavanın içine alarak ocakta kızdırmaya başlayın. Doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Buna yemeklik doğranan biberleri ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edin. Kısa süre daha kavurarak zarları ayıklanmış kuşbaşı doğranan ciğerleri tavaya atın. Yaklaşık 5 dakika daha kavurarak içine domates ve biber salçasını ilave edin. 1-2 dakika salça kokusunu çıkarana kadar kavurmaya devam edin. Kuzu ciğer kavurmayı yazın yaparsanız, salça yerine domates kullanabilirsiniz. 2 adet domates işinizi görecektir. En son olarak kavurmanın tuzunu ve diğer baharatlarını ilave ederek ocaktan alın.

Bu arada serviste kullanacağınız soğanı piyazlık doğrayarak sıvı yağda hafifçe kavurun. Ocağı kapatarak içine kıydığınız maydanozları karıştırın. Kuzu ciğer kavurmanın yanında maydanozlu soğanı da koyarak ikramınızı yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Popüler İçerikler

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Tavuk Ciğeri Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Fırında Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Dana Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Faydaları Nelerdir?

Ciğer Faydaları Nelerdir?

Soğanlı Ciğer Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Ciğer Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Meze Tarifi ve Malzemeleri