Kuzu Ciğer Kavurma Kuzu ciğer kavurma, oldukça lezzetli ve besleyici ciğer yemeklerinden biridir. Genellikle kuzu ciğeri takım olarak, yani yürek, böbrek ve ciğer birlikte satılır. Bu nedenle, dilerseniz bu şekilde kavurmanızı hazırlayabilir ya da sadece kuzu ciğeri kullanarak da yapabilirsiniz. Dana ciğerine göre daha hafif ve kendine has bir lezzeti olduğundan tarifi beğeneceğinizi umuyoruz. Ciğer kavurma yaparken ciğeri yıkamamanızı tavsiye ediyoruz. Suyla temas eden ciğer daha sert olur, bu nedenle yıkanmaması gerekiyor. Bazı tariflerde her ne kadar ciğerin yıkandığı belirtilse de, tarifimizde ciğeri yıkamıyoruz. Şimdi hep beraber kuzu ciğer kavurma hazırlayalım. Fazla zaman almayan bu tarifle güzel bir akşam menüsü hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin. Kuzu Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeler
Serviste Kullanılacak Malzemeler
Kuzu Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır? İlk olarak kuru soğanları ayıklayarak piyazlık şekilde doğrayın. Sıvı yağı tavanın içine alarak ocakta kızdırmaya başlayın. Doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Buna yemeklik doğranan biberleri ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edin. Kısa süre daha kavurarak zarları ayıklanmış kuşbaşı doğranan ciğerleri tavaya atın. Yaklaşık 5 dakika daha kavurarak içine domates ve biber salçasını ilave edin. 1-2 dakika salça kokusunu çıkarana kadar kavurmaya devam edin. Kuzu ciğer kavurmayı yazın yaparsanız, salça yerine domates kullanabilirsiniz. 2 adet domates işinizi görecektir. En son olarak kavurmanın tuzunu ve diğer baharatlarını ilave ederek ocaktan alın. Bu arada serviste kullanacağınız soğanı piyazlık doğrayarak sıvı yağda hafifçe kavurun. Ocağı kapatarak içine kıydığınız maydanozları karıştırın. Kuzu ciğer kavurmanın yanında maydanozlu soğanı da koyarak ikramınızı yapın. Afiyet olsun. |