Fırında Tavuk Ciğeri Tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az yağ ile kendi yağında pişirebilirsiniz. Ciğere çeşitli baharatlar ekleyip lezzetine lezzet katabilirsiniz. Ciğer oldukça faydalı bir besin kaynağıdır, özellikle çocukların gelişiminde önemli rol oynar. Tavuk ciğerini kasaplardan ve süper marketlerden bulabilirsiniz. Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır? Elinizde bulunan 1 kilo tavuk ciğerini öncelikle güzel bir şekilde yıkayıp iyice süzmelisiniz. Yıkayıp süzdüğünüz tavuk ciğerlerini geniş bir tencereye alıp haşlayın. Suyunu değiştirerek haşlama yapmalısınız. İlk suyu ocağa koyduktan 10 dakika sonra dökmelisiniz. Tavuk ciğerlerinin suyuna tuzu ikinci suya atın. Tavuk ciğerleri haşlandıktan sonra tekrar süzün. Tavuk ciğerlerini süzdükten hemen sonra fırına sürmek için fırın kabına alın. Ciğerleri fırın kabına aldıktan sonra sosu için hazırlıklara başlayın. Tavuk ciğerlerinin sosu için 1 çorba kaşığı salçayı, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu bir kaseye koyduktan sonra içine alabildiği kadar sıcak su ve çok az miktarda sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Fırın kabına almış olduğunuz tavuk ciğerlerine bu sosu yavaş yavaş yedirerek üzerinde gezdirin. Daha sonra tavuk ciğerinizi fırına verin. Fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirin. Tavuk ciğeriniz piştikten sonra tabaklara koyarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz tavuk ciğerinizi sebzeli de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Tavuk ciğeri, demir ve B12 vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu nedenle, kansızlık problemi yaşayan kişiler için ideal bir besindir. Ayrıca yüksek protein içeriği ile sporcular ve vücut geliştirme ile ilgilenenler için de mükemmel bir alternatiftir. Tavuk ciğerini daha lezzetli hale getirmek için farklı baharatlar ve sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, kekik, nane, sarımsak gibi baharatlar ciğerin tadını zenginleştirirken, biber, soğan ve domates gibi sebzelerle de pişirerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. |